Menu

"Celeb Anyunak" Szuper gyerek dukál

Hihetetlen örömmel hallom és olvasom minden alkalommal, hogy  „celeb anyu” szinte kivétel nélkül képes szuper babákat szülni! Teszi mindezt azért, mert ő „ilyet” is tud! Nem véletlenül lett SZTÁR! ézzük csak? Hiszen több oka is lehet, azon kívül, hogy nekik alanyi jogon járna a szuper gyerek!

Az első: „Celeb anyu” tökéletesen választ férjet. Egy jó donor, amikor „celeb anyu” kromoszómáit megszórja azokkal a hihetetlen pontossággal és jól kiválasztott „Y” kromoszómákkal, a végeredmény nem is más, mint egy igazi angyalka.

A második: A JÓISTEN még ebben az esetben is a tenyerén hordja a sztárjainkat!

vagy a harmadik: „Celeb anyu” gyermeke, már magzati korában tisztában van azzal, hogy rendesen KELL viselkednie! Az ő anyukája nem lehet kialvatlan, tehát éjjel aludni kell a megszületés első napjától! A délelőtti és délutáni alvásokkal sincs ez másképp, mindig mindenhol el tud aludni, nem hisztizik, ha nem anya altatja el és nagyon hamar le is szokik ezekről a „hasztalan idő töltésekről” mint a nap közbeni alvások, hiszen az ő mamája annyira elfoglalt ( egy-két hét és újra munkában vagy legalább egy kellemes fotózáson), hogy nem engedheti meg azt a luxust, hogy haza rohan a picit altatni!

Az evés, mindennél természetesebben zajlik! Pikk-pakk „átszokik” a lazacra és a tintahalra, esetleg a sushi és a pizza is jöhet. Nincs hiszti a cumis üveggel, a cumival, a kanállal és egyéb csekélységekkel, amelyekkel az „átlag anyu” napokat, heteket és van amikor hónapokat „küzd” nem kímélve a saját idegrendszerét, türelmét és találékonyságát!

Bezzeg, ha tudná azt, amit „celeb anyu” tud! Minden kismama úgy járkálna, mint a „stepfordi feleség”! Tökéletes sminkben, vasalt ruhában – természetesen „bébi papi” folt nélküli blúzocskában – tökéletes frizurával és széles mosollyal.Nem! Kedves „átlag” anyukák! Nincs lehetőség erre! Ez kizárólag a celebek kiváltsága!

Nyúzottak vagytok, fáradtak és kialvatlanok? A férjednek esélye sincs „normális ruhában” , sminkben, friss frizurával látni minden nap? Vannak felesleges kilók a testeden? Kicsit „megtépázott” az önbizalmad és az önértékelésed? Azt sem tudod, hogy mikor szeretkeztél a pároddal vagy, hogy ne azt lesd közben, hogy felébredt-e a gyerek? Minden nap felmerül benned a kérdés, hogy: Elég jó anya vagyok-e? Mindent jól csinálok-e? Szeret és kíván még a férjem? Hogyan leszek egyszerre tökéletes anya, feleség, jó munkaerő, szexi nő, kipihent ember, a barátságok ápolója stb?

A „celeb anyu” gyereke nem hagy kérdéseket! Mindent úgy csinál, ahogy „kell”! Hagyja a szüleit beszélgetni, soha nem szól bele! Mindig van idő kettesben vacsorázni, wellness hétvégére menni vagy napokig síelni! Sohasem has-fájós, nyűgös, hisztis vagy beteg! Napra pontosan teszi le a pelenkát, majd rögtön ráül a wc-re (esetleg kér egy újságot, hogy addig is elfoglalja magát!) Nem beszél csúnyán! Nincsenek beilleszkedési zavarok a közösségi életbe, nincs beszéd hiba, nincs semmi olyan, ami mindenhol máshol felütheti a fejét, mint probléma, mint megoldandó feladat vagy mint aggodalmi faktor!

A legújabb sztár baba is ezt támasztja alá! Az egyik kereskedelmi csatorna bájos műsorvezetője nem is olyan régen hozta világra a kisbabáját! Az ő csöppsége, például tökéletesen tisztába volt vele, hogy az anyukája a tiszta- és érthető beszédből és a jó mondat szerkesztésből keresi a kenyerét, hiszen 5 azaz ÖT hónapos babája BESZÉL! Nem gagyog, gügyög, hangokat, szótagokat esetleg szavakat formál. Azt ugyan nem tudom, mert a hír arról nem szólt, hogy verset mond vagy csak a saját gondolatait foglalja kerek mondatokba, minden esetre értelmesen beszél, teljes szavakat mond. Igen! Fél éves kora előtt! Ez biztos, mert a saját anyukája mondta ezt róla! Na, erről beszéltem korábban! Lássuk be, hülyén nézett volna ki, ha ebbe a családba egy beszéd - hibás gyerek születik!

Tudom, mert jómagam is édesanya vagyok, hogy az anyai elfogultságnak nincsenek határai és ez még rendben is lenne!

DE! :  az ismert emberek, akárhogy is nézzük, egy bizonyos „etalon” mutatói. Életük, cselekedeteik, szavaik, mondataik, gondolataik, kinézetük, öltözködésük, magán életük, gesztusaik, anyai / apai szerepük, személyiségük stb. a társadalom formálójává váltak. Utánozzák őket szinte mindenben. Szükség van rájuk, szeretjük őket vagy sem! Itt kapcsolódik be, az Ő felelősségük! Az őket szerető, követő vagy csak figyelemmel kísérőkkel szemben. Persze azt is tudja mindenki, hogy egy hír „enyhe” elfordítása vagy „felturbózása” a bulvár média sajátja, de amikor „celeb anyu” ezeknek a hírforrásoknak nyilatkozik, tisztában van vele. Éppen ezért kellene jobban oda figyelni, hogy mit és hogyan mond. Még az is lehet, hogy ők valóban ilyen szerencsések és a gyermekeik mindent pont így csinálnak, ahogyan arról értesülhetünk. Azonban akkor is, hozzá kellene tenniük azt, hogy mindezek ellenére, hogy ők ebben a mérhetetlen szerencsében és csodában részesültek a többi drága, aggódó Édesanya, akinek még 2 – 3 évesen sem beszél a csemetéje érthetően vagy esetleg még 8-10 hónaposan sem alussza át az éjszakát, ne ijedjenek meg, ott sincs semmi baj, csak eltérőek a fejlődési szintek.

A felelősség miatt mondom, hogy nem teheti meg, mert minden Édesanya tudja, hogy milyen erőt, kitartást, türelmet, toleranciát és házasságot próbáló időszak a baba érkezése. Persze lehet, hogy valahol picit zökkenő mentesebben zajlanak ezek a hetek, hónapok esetleg évek, de akkor sem olyan, mint amilyen képet festenek egyesek a nyilatkozataikkal a  különböző fórumokon magukról és a környezetükről!

Őszintén sajnálom azokat az otthon nap, mint nap lelki küzdelmet vívó édesanyákat , akik elhiszik ezeket az állításokat, mondatokat és ezáltal az önbizalmuk és a hit, hogy jól csinálják, hogy egyre jobban „belejönnek” az anya szerepbe, egy csapásra darabokra törik és mint egy kártyavár omlik össze az amúgy is gyenge lábakon álló magabiztosságuk és önértékelésük.…Mert az nem lehet, hogy én ebben sem vagyok jó! Az nem lehet, hogy az anyai ösztöneim sem annyira jók, mint XY celebnek…! – hangzik az ön-ostorozó gondolat az „átlag anyu” fejében és hiába tudja, hogy nem jó a hasonlítgatás, de mégis…!?

Szóval az ismert emberek felelőssége óriási! Minden esetre, legalább ne az anyai mivoltukban ingassák meg a nőket! Akkor és ott talán a legjobban sebezhető az ember. Azután előbb-utóbb úgyis majdnem mindig kiderül valami, ami majdnem úgy volt, ahogy, csak mégsem… Minden szép kép ellenére és csöpögős riportokkal teli évek múltán, egyszer csak szembesül a rajongó, hogy recseg-ropog ez az idill hosszú ideje. Esetleg még az is kiderül, hogy a nagy idillben évekig ütött, bántalmazott, fenyegetett vagy megcsalt az a „drága ember”! De ez sem baj! Hiszen amikor kiderül, akkor egy ország röhög, sír vagy együtt érez, azután kész!

Az életnek ezen a szegmensén, azonban sajnos nem röhögés a vége! Hiába derül ki évek múlva, hogy a „celeb gyerek” neveletlenebb a sokéves átlagnál, hogy hisztisebb, mint az amerikai sztárok együtt véve és őt sem kerülték el a különböző magatartási-, beszéd-, egészségügyi- vagy koordinációs zavarok.

Addigra anyai személyiségek roppantak össze, ezért házasságok mentek tönkre és családok hullottak szét! Nagy szavak? Nem! A bizonytalan embert könnyű még jobban elbizonytalanítani, ami sok esetben sajnos valóban idáig vezet. És miért? Mert elhitte, hogy az életnek van egy napos oldala, ahol és akiknek nincsenek problémái még a gyerekkel kapcsolatban sem! Nem elég, hogy az egészség, a karrier, a család…stb. területén „szuper emberek” , de még a gyerek területen is…?!

Megfigyelések szerint, sokkal szerethetőbbek azok az ismert emberek – Nagyon nagy Tisztelet nekik, mert ők is vannak szerencsére  – akik bevallják, vállalják, hogy Emberből vannak! Nehézségekkel, küzdelmekkel, szorongásokkal és félelmekkel. Nem kell mindig a „tökéletes máz” , mert egyszer csak kiderül, hogy még csak összhangban sincs az, amit „kifelé” kommunikál azzal, ami „befelé” történik! Amikor ezzel a rajongó szembesül, akár az utcán, akár egy óvodában, iskolában vagy bárhol, akkor nem csak csalódott lesz!     

Mint mindenhol, itt is az Egyensúly megtartása a legnehezebb, de talán legfontosabb feladat!

Vissza a tetejére

Olvasta már?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

november 08, 2014

A szívbetegségek lelki okai

Tárd ki a szíved!   Egyszerre több pszichogén (legalább 4) együttes előfordulása biztos megbetegedéshez ...

november 05, 2013

„Beleláthatunk-e” a vakok életébe?

Hányszor mérgelődtünk életünk során, ha késő este, a vaksötétben kellett hazabotorkálni, mert a közvilágítás akadozot...

január 27, 2014

A betegség is az…

Amikor a lélek beteg, a test beszél!

november 25, 2013

A betegség a gyógyulás…

Lássuk, valójában mi is a betegség? Egy negatív tapasztalat, egy kellemetlen esemény, személyiségünk elfogadhatatla...

április 30, 2014

A Kéz mindig Kéznél…

A kéz mint a gyógyítás eszköze. Csakrákat, energiaközpontokat a test több pontján találhatunk.

január 02, 2016

Az igaz szeretet

Miért kergetik az emberek a szeretetet? Miért nem becsüli,aki megkapta és miért nem tud szeretetet adni oly sok ember...

szeptember 23, 2014

Tisztázzuk,hogy mi mit jelent…

Ájurvédában használatos fogalmak (marma, doshák, al-doshák, sroták, nadik, csakrák, prána) magyarázata

november 26, 2013

Ki van a környezetedben?

A hiperpesszimista és a panaszkodó hosszú távon elviselhetetlen! A mai világban ugyan, úgy tűnik „sikk” a panaszkodás...

január 31, 2017

Egyre több vállalkozás keresi…

Jól érzékelhető a minőség irányába mutató mobilitás a magyar irodapiacon, a multik mellett a stabil vagy növekvő üzle...

november 18, 2013

"Celeb Anyunak" Szuper gyerek…

Hihetetlen örömmel hallom és olvasom minden alkalommal, hogy  „celeb anyu” szinte kivétel nélkül képes szuper ba...

november 05, 2013

A pénz is „csak”…

A pénzről alkotott kép, amelyet a gyermek elsődlegesen a családban tanul, meghatározza az egyén és a pénz viszonyát e...

január 06, 2014

Élvezzük az életünket

Elég sokat beszélünk minden nap arról, hogyan a legkönnyebb kicsit veszíteni a súlyunkból, hol egészségügyi, hol eszt...

máj. 14, 2014

A csakrák pszicho-mentális információi

A csakrákról, a csakrahálótestről, a betegségek és a frekvenciák kapcsolatáról

november 08, 2013

2011. évi CXC. törvény…

28. Sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók nevelése, o...

november 05, 2013

Beszéljünk érdeklődve, hallgassunk figyelmesen!

Beszéd, beszélgetés, utasítás, vita, veszekedés, fecsegés, locsogás, köröm- rágás, orr-piszkálás, függőségek és fóbiá...

január 21, 2015

Ezo felszín és ami…

Az ezoterikus vagy spirituális élet valójában az én szememben...

március 04, 2014

Mit üzen a pulzusod…

Az érverés pszicho-energetikai információi II.

január 02, 2016

A nő és a…

“A Nő legmagasabb küldetése,

november 05, 2013

Pihenés közben gyógyulni?

Manapság gyakran hallani: „welneszelünk” a hétvégén. De mit is jelent ez, és milyen formái lehetnek az aktív, vagy pa...

február 28, 2014

Mit üzen a pulzusod?

Az érverés pszicho-energetikai információi I.

november 05, 2013

Mennyi zsebpénzt adjunk a…

A gyermekek általában először a zsebpénzzel találkoznak, mint „hivatalos” saját pénzük. A zsebpénz gyakran az egyetle...

november 05, 2013

Harcok az étrendről

A fogyókúrák szinte egytől egyig arra bíztatnak, hogy mit együnk, mit ne együnk, mit mivel kell enni és így tovább. K...

december 16, 2013

A "gonosz kígyót" nehéz…

Az egyetlen öröm forrás maradt néhányak életében, ami nem más, mint a gonoszség, az ítélkezés! Oda nézz! Láttad? Bökd...

április 07, 2014

Test - Lélek szótár…

Megjelent a Test-Lélek szótár második kötete ! Így már 7400 betegség okait, jelentését és egyéb tulajdonságait ismerh...

június 15, 2014

Titokzatos jelenségek -UFO,démon és…

Most azok jelentkezését várjuk, akik valamely témában hasznos és érdekes információval rendelkeznek

december 02, 2013

Gyógyító kéztartások

A mudrák csodálatos változást és javulást tudnak előidézni testünkben. A mudrák ereje tisztítja a finom csatornákat é...

november 05, 2013

Idén mindenki divatos és…

Eljött az ideje annak, hogy végre mindenki megtalálhatja a személyiségéhez, ízléséhez és testalkatához passzoló ruhát...

november 05, 2013

Baba-biztonság otthon

Manapság egyre több eszköz segíti a szülők életét és a baba biztonságát a lakásban is. Azért fontos végig gondolni ez...

november 14, 2014

Kívül a köd vagy…

Merre megy az út? Van előttünk valaki? Hol az autópálya kijáró? Ismerősek a mondatok? Az őszi közlekedésre jellemző, ...

november 21, 2013

Az erő veled van?

Az erőhelyek, nem mindig a kondi terem fekve-nyomó koordinátáit jelölik! Annyi párhuzamot azonban vonhatunk, az említ...